Hold din fest i Østjylland – Find lokaler du kan leje

Når du skal holde din fest lokalt kan det være en god idé at undersøge mulighederne for at leje lokaler eller et telt, for at nedbringe omkostningerne og få en anderledes fest. Alternativt ville du skulle betale kuvertpris på 250-500 kr. for hver gæst på en restaurant.

For at finde de gode steder at holde en prisbillig fest, kan du undersøge følgende lidt alternative steder:

  • Forsamlingshuse
  • Aktivitetshuse
  • Menighedshuse som fx dette festlokale i Odder
  • Skole og institutionslokaler (private)
  • Lej telt af beboerforening, bylaug, grundejerforening osv.

Derudover kan du selvfølgelig gå til de professionelle udlejere af telte og lokaler.
Desuden findes også de private personer der udlejer en gildesal eller længe fra egen ejendom.

Her er lokalerne forklaret:

Forsamlingshusene

Dem kender du fra gilder og fester i gode gamle dage. Det er her hvor bordene ofte har stået i hestesko og der har været booket en spillemand ind til at stå for musikken.

Mange små landsbyer har stadig sit forsamlingshus. Her er muligheden for at få et naturskønt og billigt valg.
Ulempen ved de gamle forsamlingshuse er, at der kun er ét rum. Dermed er der ikke et sted til børnene eller en mere stille zone. Alle er derfor i samme rum. Til nogle fester er det ikke noget problem.

Nogle forsamlingshuse er moderniseret med køkken og toiletter. Men du kan sagtens møde nogle slidte lokaler og brune klinker.

Aktivitetshuse
Mere moderne er der i boligkvarterer skudt flere fælleshuse og aktivitetshuse op.
Det kan være en mulighed, men kan kræve medlemskab af ejerforeningen.

På samme måde som aktivitetshuse kan menighedshuse som tidligere nævnt være en mulighed. Det er kirker i hele landet der har kirkelokaler, menighedshus, kirkecenter, sognegård eller lignende som de lejer ud når der ikke er kirkelige arrangementer.
Her er ofte mange gode og opdaterede lokaler, som du kan bruge til mange formål. Kirkerne har nemlig selv mangle forskellige aktiviteter, så deres bygninger er typisk inddelt i børnelokaler, forsamlingsrum, køkken, toiletter osv.

Skole og institutionslokaler (private)
Her er en meget overset mulighed. Mange private skoler, efterskole, højskoler og friskoler samt institutioner står tomme i weekender og på helligdage og kan derfor lejes. Det kræver af og til en personlig relation til skolen, men prøv at kontakt din nærmeste private skole og se om det kan være en mulighed.

Her er ofte både store og små rum samt køkkenfaciliteter. Specielt på kostskolerne/efterskolerne er der gode faciliteter, måske endda til overnatning.

Lej telt af beboerforening, bylaug, grundejerforening osv.
Er du til den udendørs fest i haven eller på et udlagt fællesareal, så kontakt din nærmeste beboerforening eller landsbyens lokalforening for at høre om de har et fællestelt til udlejning. Det har rigtig mange uden at skilte med det. Og det kan typisk lejes billigere her end hos et udlejningsfirma.

Jeg håber du får gavn af de her idéer til leje af lokaler til fest, kursus og arrangementer m.m. God fest.