Julesange – De 10 bedste danske og engelske julesange

Julen er en tid, der er præget af hygge og samvær med sine nærmeste.

Men hvilke sange er egentlig de bedste julesange?

Vi har lavet en julesange top 10 over vores favoritter! Vi har både inkluderet danske julesange og engelske julesange for at finde frem til de bedste julesange.

Derudover har vi forsøgt både at inkludere julesange og salmer.

De 5 bedste danske julesange

1: Glade Jul

En ægte juleklassiker og det er ikke uden grund! Glade jul er en af de smukkeste danske sange og er typisk en fast bestanddel af juletiden.

2: Højt fra træets grønne top

Denne julesang er endnu en klassisk julesang og er den sidste af de gamle julesange på listen. Man kan ikke gå gennem december uden at høre den et par gange, og af den årsag er den selvfølgelig også med på vores liste!

3: Jul Det’ Cool

En moderne klassiker er vel den bedste måde at beskrive Jul Det’ Cool. Siden sin udgivelse i 1988 er den blevet en af de mest ikoniske danske julesange overhovedet og betragtes af mange som julesangen over dem alle.

4: Søren Banjomus

En af Otto Brandenburgs største hits var Søren Banjomus, og derfor er den selvfølgelig også på vores liste over de bedste julesange!

5: Jul i Angora

Den nyeste af de 5 danske julesange, men bestemt også en af de mest populære. Siden sin udgivelse i 2004 har denne julesang været en af de absolut mest populære i alle de danske hjem. Den er en af de sjove julesange som både små og store kan lide.

De 5 bedste engelske julesange

1: All I Want For Christmas Is You

En af de mest afspillede julesange år efter år over hele verden er selvfølgelig på listen over de bedste engelske julesange. Et sandt “must play” til din julefest!

2: Last Christmas

Endnu en sand juleklassiker. Last Christmas er om noget sangen, der indkapsler den sande julehygge! Sangen må siges at være en af George Michaels største succeser og bliver år efter år spillet utallige gange i radioer verden over! Sangen bliver også med garanti spillet mere end en gang til den årlige julefrokost, hvor dig og dine kolleger iført julekostumer fejrer højtiden.

3: Do They Know It’s Christmas 

En samling af alle 80’ernes største musikstjerner gik sammen for at lave denne smukke julesang. Sangen er i øvrigt blevet genudgivet i 2014 med nye kunstnere, så hvis du kan lide denne sang så tjek også den anden ud!

4: White Christmas

Af mange er denne sang indbegrebet af jul. Adskillige vidt forskellige artister, fra Bob Marley til Taylor Swift, har lavet covers af White Christmas, men den originale klassiker fra 1954 lyder stadig fantastisk og er vores foretrukne!

5: Happy Xmas (War is Over)

John Lennons ikoniske julesang med den sørgmodige tone er selvfølgelig også med på vores liste. Sangens melankolske stemning maskerer dog et positivt budskab, hvilket nok er en af grundene til den er blevet så populær, som den er.

Vi håber denne liste har været dig nyttig, og du har fået noget inspiration til musikken til julehyggen og julefrokosten!