Festforum.dk

Sjove og svære gåder med svar til børn og voksne

En god gåde har altid været et hit.

Vi har derfor fundet vores favorit gåder, som kan bruges til både børn og voksne.

Der er både svære og lette gåder, så du har en god gåde, uanset hvilket selskab du befinder dig i.

Gåder til voksne

Svære gåder

Lette/Platte gåder

Matematiske/Logiske gåder

Gåder til børn

Ovenstående er blot et udsnit af utallige gåder. Vi har blot fundet vores favoritter, som både kan være en smule platte. men stadig sjove. Se med på videon her, og se nogle af de bedste engelske gåder!

Der er mange forskellige anledninger, hvor benyttelse af gåder kan være rigtig sjovt.

For eksempel er det oplagt at gøre som Dan Brown i da Vinci koden, og anvende gåder i forbindelse med en skattejagt.

Du kunne også benytte gåder i forbindelse med det tema, du holder din fest i. Eksempelvis ville julegåder være sjove og passende til den årlige julefrokost.

Sådan finder du løsningen på umulige gåder

Gådeløsning handler kort sagt om at være i stand til at anskue en problemstilling fra alternative vinkler.

Derfor har vi lavet en lille hurtig guide til, hvordan du bedst bliver den bedste til at løse gåder!

  1. Nedskriv alle oplysninger på et papir
  2. Gennemgå alle oplysninger grundigt
  3. Genovervej dine fordomme

Så har du generelt problemer med at løse gåder, vil vi anbefale at benytte en pen og noget papir. Ved at få nedskrevet alle oplysninger ved gåden tillader du dig selv at få et langt bedre overblik over alle oplysninger. Mange gåder er opbygget til at forvirre dig, når du hører dem første gang.

En typisk fejl mange begår er, at de glemmer de mindste detaljer. I gåder er det netop disse, som tit er løsningen til gåden. I stedet for at fokusere på de tilsyneladende vigtige oplysninger, skal man i stedet fokusere på de mindste detaljer.

Den sidste faldgrube de fleste falder i, er deres fordomme overfor oplysningerne, der er i gåden. Mange går ofte i panik fordi gåder er designet til ikke at give logisk mening ud fra traditionelle logiske præmisser. Det er derfor nødvendigt at udfordre, hvad du tror du ved om alle oplysningerne. Nogle gange stikker oplysningerne dybere, end de synes ved første øjekast.

For at teste vores opskrift kommer her et eksempel:

I et omrejsende tivoli, kom en dreng hen til en bod, hvor manden sagde: Hvis jeg kan skrive din nøjagtige vægt på dette stykke papir, så skal du give mig 50 kr., hvis ikke, så giver jeg dig 50 kr. Drengen så sig omkring, men kunne ikke se nogen vægt, så han indgik væddemålet, tænkende at uanset hvad manden skrev, ville han bare hævde, at han vejede mere eller mindre end det. Men resultatet blev, at han endte med at betale manden 50 kr. Hvordan vandt han væddemålet?

Trin 1: En dreng er ved en bod hos et omrejsende tivoli. Her indgår han et væddemål, hvor en mand skal gætte hans nøjagtige vægt ved at skrive det ned på et papir. Da der ikke er nogen vægt i nærheden virker det som et godt væddemål for drengen, da han blot kan lyve om sin nøjagtige vægt.

Trin 2: I denne gåde er væddemålets præmisser den centrale problemstilling. Derfor skal vi gennemgå oplysninger vedrørende dette grundigt. En dreng indgår et væddemål med en mand, hvor manden skal gætte hans nøjagtige vægt ved at skrive det ned på et stykke papir. Uden en vægt virker det umuligt for ham at gætte, da drengen bare kan ændre sin vægt. For at finde svaret skal vi udfordre vores fordomme.

Trin 3: Når man nedskriver en nøjagtig vægt, hvad skriver man så? Der er flere måder, man kan anse dette problem på. Gåden vil have dig til at tro, du skal skrive et konkret tal – ligesom drengen tror. Men behøver man det? Præmissen for væddemålet var, at manden skulle nedskrive den nøjagtige vægt på papiret. Så hvad skrev manden så på papiret?

Svaret på gåden: Manden skrev “nøjagtige vægt” på papiret