Bryllupstaler – Sådan skriver du den bedste bryllupstale

De fleste står før eller siden i en situation, hvor de skal holde en bryllupstale.

Hvad enten du skal holde en bryllupstale til din datter, søn eller brud, så vil du sandsynligvis skulle holde en tale for brudeparret.

Mange gange kan den bedste bryllupsgave være en god og personlig tale.

Læs med her og få inspiration til hvordan du laver den bedste bryllupstale til gommen eller bruden.

Bryllupstale til bruden

Er du brudgommen og skal holde en bryllupstale til bruden, så har vi fundet en række tips til, hvad du kunne bruge i din bryllupstale.

Husk at talen er din kærlighedserklæring til din brud, så prøv at find nogle små detaljer om hende, som beskriver præcis hvad der gør hende speciel, og hvad der gør, at du elsker lige netop hende.

Det er vigtigt, at du forsøger både at gøre bryllupstalen sjov og seriøs på samme tid. De fleste oplever kun at blive gift 1 gang, så det er vigtigt at overveje præcis, hvordan du vil håndtere talen.

Nedenfor har vi forsøgt at liste en fremgangsmåde til, hvordan du kan få lavet den bedst mulige bryllupstale

Trin 1: Brainstorm over mulige romantiske/sjove oplevelser med din udkårne

For mange er det sværeste i en bryllupstale hvordan man lige finder det rigtige fokuspunkt i sin bryllupstale. Vi anbefaler at lave en brainstorm for at få kreativiteten igang.

Der er forskellige værktøjer til at gøre dette, men vores foretrukne måde er at lave et mindmap, hvor du har et fokusord i midten, og derefter laver grene ud med ord, du associerer med fokusordet.

Trin 2: Indledningen

Indledningen i din tale er utrolig vigtigt. Det er her, du skal fange dine tilhørers opmærksomhed og nysgerrighed.

Er du ikke brudgommen, kan det være fordelagtigt at introducere dig selv, og hvilken tilknytning du har til brudeparret.

Er du nervøs for at tale overfor så mange mennesker, så indrøm det! Alle ved det ikke er det nemmeste i verdenen at holde en tale foran mange mennesker, så det er bedre at indrømme man er nervøs end at prøve at skjule det.

Husk det er en fest, så alle er interesseret i at have det sjovt og festligt!

Trin 3: Benyt 1 historie som et rammeværk til talen

Mange taler om den såkaldte røde tråd i forbindelse med taler, og en bryllupstale er ingen undtagelse.

Undgå at talen bliver for rodet ved at holde dig til 1 central historie om bruden eller brudeparret.

Du kan eventuelt relatere denne historie til andre situationer, men forsøg så vidt muligt at holde dig til 1 historie, når du skal holde en bryllupstale til brudeparret.

Trin 4: Øv dig!

Som brudgom er dette sandsynligvis en af de vigtigste dage i dit liv, så derfor vil det være meget naturligt at være en smule spændt og nervøs.

Det er derfor vigtigt at have gennemøvet din bryllupstale, således du sikrer, at der ikke bliver glemt noget af talen.

Derudover vil en gennemøvet tale også gøre dig mere sikker, hvilket sandsynligvis vil hjælpe med at dulme nerverne en smule.

Husk også at undgå at læse op fra et stykke papir, så du engagerer dine lyttere!

Trin 5: Hold talen (forholdsvis) kort

Dette trin er selvfølgelig alt afhængigt af din funktion til brylluppet.

Er du brudgommen, må du selvfølgelig godt tage dig god tid, mens en forlover eller far til bruden skal tage mindre tid.

En god tommelfingerregel er at din tale skal tage omkring 8 minutter og maksimum 10 minutter. Årsagen herpå er, at efter denne mængde tid vil dine gæster begynde at miste koncentrationen.

Derudover er en utrolig lang tale meget sværere at huske, så det er både en hjælp til dig og dine gæster!

LÆS OGSÅ: De bedste servietfoldninger til bryllup

Bryllupstale til gommen

Skal du holde en bryllupstale til brudgommen, så kan du med fordel benytte mange af de samme trin, der er nævnt ovenfor.

En bryllupstale fra bruden er ikke nødvendig, men de fleste brudgomme påskønner, at deres udkårne har mod til at holde en tale direkte til ham foran familie og venner.

Skal du holde en bryllupstale som forlover, kan du med fordel forsøge at lave det lidt sjovt med noget lir.

Du skal dog også huske, at det er vigtigt at holde talen delvist seriøs, da denne dag ikke er som alle andre. Pas desuden på med at lave alt for mange vittigheder, da det kan være svært at lave jokes som alle i forsamlingen påskønner.

Hvordan du griber talen an er meget individuelt, og burde afspejle din personlighed. Jo mere personligt og speciel talen er desto bedre. Det vigtige er, at brudeparret føler talen er direkte til dem og ingen andre.

Et eksempel på en sjov bryllupstale:

Vi håber, denne guide har givet dig inspiration til hvordan man skriver den gode tale. Dette uanset om du er brudens far, bror, søster eller bedste veninde.

I forbindelse med bryllupper er der en helt bestemt tale rækkefølge, og generelt er der en række bryllupsregler, man skal følge.

Vi har selvfølgelige og samlet disse på en letlæselig og overskuelig liste, som du kan finde ved at følge dette link om bryllupstraditioner.

Andre blogindlæg du måske vil kunne lide:

– Oversigt over samtlige bryllupsdage