Servietfoldning – 10 flotte måder at folde servietter på til fest

Skal du holde en fest, er et mindst lige så vigtigt element af borddækningen at dine servietter er foldet på en pæn måde. Vi har derfor samlet 10 af de mest populære måder at folde dine servietter.

1. Hjertet

Som navnet måske afslører, så vil din serviet ligne et hjerte. Dette gør servietten ideel til for eksempel en bryllupsreception eller et jubilæum hvor kærligheden bliver fejret.

2. Rosen

Som vist ovenfor er det ikke det nemmeste at lave en rose af en serviet. Denne foldningsmetode sikrer dog et usædvanligt og flot look, der vil være ideelt til for eksempel et bryllup eller konfirmation.

3. Sommerfuglen

En serviet foldet som en sommerfugl er perfekt til din sommerfest. Ovenstående video viser lige præcis, hvordan du skal folde en sommerfugl af papir, så din fest er klar til sol og sommer!

4. Biskop Hatten

Denne foldningsmetode er relativ nem og kan endda laves lang tid før, dit selskab møder op! Du skal blot vente med at folde den helt ud, til når du skal placere servietten på bordet.

5. Lyset

Lyset er prikken over i’et på borddækningen og kan for eksempel være relevant, hvis du skal holde en julefest eller lignende!

6. Paradisfuglen

Denne elegante servietfoldning kan for eksempel benyttes til festlige lejligheder, som er lidt mere specielle end andre. Det kunne for eksempel være en rund fødselsdag eller en konfirmation!

7. Ahornbladet

Ahornbladet er en flot og sofistikeret måde at folde dine servietter og det kan anbefales at bruge denne type foldning til for eksempel en påskemiddag.

8. Bestik pungen

Bestik pungen er et twist af den klassiske foldning af servietter. Denne foldningsmetode kan bruges til de fleste festlige anledninger grundet dens nedtonede men stadig elegante look.

9. Elegance

Som navnet antyder, så er Elegance en af de mest ekstravagante måder at folde dine servietter. Dette gør den perfekt til de mest eksklusive festlige stunder som nytårsaften eller et bryllup

10. Vinglas viften

Vinglas viften vil være relevant, hvis du påtænker at servere vin til dine gæster. Ved at benytte vinglas viften vil du henlede opmærksomheden på, at du også vil servere god vin for dine gæster!

Dette er altså 10 af de mest populære måder at folde servietter på til sin fest, og det er uanset om det er til barnedåb, bryllup, fødselsdag, konfirmation, studenterfesten, julefrokosten eller til højtider som påske, jul eller nytårsaften.

Blandt de mest populære servietfoldingsmetoder er også hjertet, juletræet, svanen, lyset, stjernen, viften, rosen, båden med flere.

Husk at dine servietter skal matche din fest, og derudover er det også en måde for dig som vært at udtrykke din personlighed. Du kan enten gøre din fest stor og pompøs med den Elegante foldningsmåde eller mere afdæmpet og subtil med Bestik pungen – Det er helt op til dig!