Opskrift: Lækre Små Kolde shots – Kolde Jomfruer drink

Lad det været sagt med det samme. Små Kolde er ikke det mest maskuline shot i verden, men lad os nu være ærlige – vi drenge kan også godt lide dem, lige som vi jo er vilde med Strawberry Daiquiris.

Ikke blot er Små Kolde rigtig lækre at drikke, de er også ekstremt nemme at lave.

Ingredienser:

  • 1 cl. Southern Comfort
  • 2 cl. Roses Lime
  • Isterninger

Udstyr:

  • Shot glass
  • Blender
Fremgangsmåde:

  • Hæld ingredienserne i en blender
  • Tænd blenderen i få sekunder
  • Hæld væsken op i shotglas

Bemærk at alt efter hvor store dine isterninger er, så er du måske nødt til at holde blenderen kørende lidt længere.

Kunsten ved at lave Små Kolde er at finde den rigtige mængde af isterninger der skal i, for som navnet antyder, så skal de her shots være kolde. De skal hverken være lune eller frosne.

Tips til dine Små Kolde shots

Hvis du får puttet for få isterninger i, så bliver dit shot for flydende og får ikke den nærmest slush-ice agtige konsistens som det skal have. Men putter du omvendt for mange isterninger i, så ender du med at lave “små frosne”, og de er ikke særlig behagelige at drikke.

Så skal du lave denne “drink” til en fest, så anbefaler jeg, at du øver dig lidt i forvejen, og finder den mængde isterninger som du mener er passende. Det er jo i høj grad et spørgsmål om smag.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste Mojito opskrift

Du kan også vælge at lave shot’et lidt stærkere ved at putte en lige mængde af Southern Comfort og Roses Lime i. Det er helt op til dig. Personligt er jeg fan af den førstnævnte blanding, men nogle af dem, jeg har serveret shot’et for, synes at det smager for meget af lime – måske synes du også det?

Og så vil jeg lige sige en sidste ting: Lad nu være med at købe Små Kolde på flasker ligesom Små Blå, Små Grønne osv. Små Kolde smager ikke godt, når det er færdiglavet på flaske – og det er derfor, jeg anbefaler, at du laver “drinken” selv. Det er ikke så svært. Og husk at “kolde jomfruer” og “små kolde” er det samme, bare to forskellige navne.

Andre drinksopskrifter du måske vil kunne lide:

– Skumbanan drink/shot