Mojito opskrift – Sådan laver du verdens bedste mojito

Mojitoen er uden tvivl en af verdens mest populære drinks, og der findes ikke en bar med respekt for sig selv, som ikke har denne på drinkskortet. Men der findes mange forskellige bud på, hvordan den perfekte Mojito laves – her får du vores bud.

Ingredienser:

 • 4 ½ cl lys rom
 • 3 limebåde
 • 1-2 tsk. rørsukker
 • 8 mynteblade
 • Tilsæt evt. lidt danskvand og knust is

Udstyr:

 • Glas
 • Muddler
 • (Blender)
Fremgangsmåde:

 • Start med at knuse/mase myntebladene
 • Tilsæt sukker og lime juicen, og rør rundt i glasset (blenderen)
 • Tilsæt nu rommen, og rør igen rundt.
 • Slut din Mojito af med at tilsætte lidt danskand og knust is, og pynt den evt. med en limeskive på glastoppen
 • Nu er den klar til servering

Skal du servere din Mojito til flere, så ganger du blot ingredienserne op og laver drinken i en kande. Der er op til dig, hvorvidt du ønsker at benytte en blender. Resultatet bliver bedst, hvis du knuser dine mynteblade med en muddler, men er du under et tidspres og skal servere Mojitos til mange, kan du godt benytte en blender.

Ønsker du at twiste din Mojito, kan du også lave en Mojito med vodka. Ved at erstatte rommen med vodka vil drinken få et helt andet smagsindtryk, og det vil føles som en helt ny drink. Leder du efter et lækkert alternativ til den klassiske Mojito vil en vodka Mojito altså være et godt bud!

Alkoholfri mojito – smager lige så godt

Det er ikke alle personer, som bryder sig om alkohol, og det er til trods for den tidligere nævnte information om, at mange, som ellers ikke drikker, faktisk godt kan lide den originale mojito. Men er du en af de personer, som slet ikke bryder sig om alkohol, så skal du blot vælge at udskifte rom med eksempelvis Ginger Ale eller Rose’s Mojito, som giver den samme gode og friske smag af mojito, men som blot er uden alkohol. Det er derfor en super nem måde at gøre din Mojito tilgængelig for alle.

Kender du historien bag den klassiske Mojito?

Mojitoen er en klassiker, og dens historie er faktisk ikke helt fastlagt, idet der findes to forskellige fortællinger om, hvordan den blev opfundet. Fælles for dem begge er dog, at drinken kommer fra Amerika, mere specifikt omkring Havana på Cuba, og at der er tale om det 16. århundrede.

Den ene lyder, at den blev opfundet af nogle af de sorte slaver i det tidlige USA, og her anvendte man en tidligere form for det, vi i dag kalder rom.

Den anden historie beskriver, hvordan en opdagelsesrejsende, der befinder sig på et skib på vej hjem fra Amerika, og her opfinder han en drink med mynte, lime, rørsukker og den tidligere version af rom. Hvilken af de to historier, som er korrekte, er ikke til at sige, men uanset hvad, så kan vi i dag kun glæde os over, at mojitoen er så udbredt og kendt, som det gør sig tilfældet.

En stigende popularitet herhjemme

Mojitoen er utrolig populær i Danmark, og særligt indenfor de seneste 20-25 år har den fået en stigende interesse og popularitet rundt om i landets mange barer. Det skyldes ikke mindst den friske smag, men også det, at den kan nydes af nærmest alle personer. Den er lækker og forfriskende, og selv de personer, som ikke er meget for alkohol, finder mojitoen utrolig velsmagende.

Andre drinksopskrifter du måske vil kunne lide:

– Dark ‘n’ Stormy opskrift

– Gin og Tonic opskrift